Wedstrijdverslag Kerstballentoernooi 2015

Eindelijk is het dan 20-12-2015.

Iedereen van de HGC heeft er lang naar uitgekeken en hard getraind om de winnaar van vorig jaar, Tom Weppner (Wipper) te onttronen.

KPN heeft zelfs Vanessa (Pro van Golfbaan Naarderbos) bereid gevonden om de puntjes op de i te zetten, betreffende zijn korte spel.

Na in het donker te zijn opgestaan en ons naar de driving-range te hebben begeven, worden de eerste 18 balletjes in het water geslagen. Alles tot nu toe perfect.

Daarna 15 minuten putten, ja de techniek zit er nog in. Nu nog de spanning in de baan onder controle en de beker is in zicht.

Flight indelingen:

1. KPN, Slakkie, Wipper
  2. Buffer, Benjamin en de Hakkelaar.

Vol goede moed wandelen we tezamen naar hole 1 van de par 3. Wipper mag het spits afbijten en een keurige bal op de green is een feit. Slakkie heeft iets meer moeite met de spanning en zijn bal gaat iets te ver en over de green. KPN links van de green en bijna in het water. Nou die lessen hebben je wel goed geholpen hoor ik achter me zeggen, iet wat in mineur loop ik de teebox af richting de green. Met ook een slechte chip kom ik er nog met een 5 vanaf. (kans op de beker direct verkeken). Bram toch met een keurige 4 en Tom met een par richting hole 2.

Terwijl wij naar hole 2 lopen Slaan Buffer en Benjamin een keurige bal, wij willen net afslaan, horen we een bal tegen een auto aankomen, we kijken om een en zien een bal onder een geparkeerde auto liggen (van wie?) Gelukkig stond er op de bal “Rob’s ball” dus de dader was bekend. Gelukkig werden alleen de busjes van Bram en Buffer geraakt.

Ondanks de consternatie sloegen we allemaal een betere afslag, Wipper weer met een par eraf.

Terwijl we naar hole 3 lopen, slaat er een bal in de grond op een meter van KPN af, dit keer was Buffer de schuldige, helaas heeft hij het reglementen boek niet bij zich, daarin had hij kunnen lezen dat er in dit geval “fore” had moeten geroepen worden. Hole 3  was voor ons helaas niet een top hole.

Hole 4 was voor bram en KPN na een keurige afslag, gewoon een par, helaas Tom een 5.

Hole 5 en 6 voor KPN weer een par, de andere 2 iets minder, KPN begon alweer aan de eerste prijs te denken.

Bij hole 7 aangekomen, en hole(tje) van een luttele 54 mtr. pakt KPN zijn nieuwe lobwedge en legt de bal op 30cm van de hole, de eerste birdie was gemaakt. Dat moesten de flightgenoten nog maar zien te presteren. Bram liet weer zijn ouderwetste Belgie korte spel zien. (3x over de green).

Hole 8 en 9 verliepen soepel. Tussenstand Wipper 36 slagen, Slakkie 37 en KPN 32.

Snel weer terug naar hole 1 voor de laatste 9. Hole 10 ging iets beter, allemaal bogey. Gelukkig hadden we flight 2 een stuk achter ons gelaten, dus daar hadden we niets meer van te vrezen. (wat betreft vliegende objecten)

Wipper liet op de laatste 9 zien waarom hij single hcp. heeft, 6 parren en 3 bogey’s.

Bram liet het helaas liggen op hole 2 en 3. Een 6 en 7 is beneden zijn stand. Op hole 9 had KPN nog een toetje, nadat iedereen de bal op de dansvloer had gelegd, moest KPN putten vanaf 4 mtr. Keurig in het midden van de hole en zijn 2e birdie stond op de kaart.

Het was voor de mede flightgenoten niet bekend dat KPN al 2 weken aan het trainen was geweest op het putten. In zijn woonkamer had hij een mat en een hole gemaakt, gelukkig heeft dat op de 18e toch nog zijn vruchten afgeworpen.

Eindstand flight 1:

Wipper 66 slagen, KPN 69 en Slakkie 76. Afwachten wat de 2e flight heeft gedaan. Deze bleke voor de prijzen deze editie af te haken dus werden de prij\en onder de 1e flight verdeeld

Nadat alle slagen geteld waren, bleken Benjamin en KPN beide op 69 te zijn gestrand. Helaas was het te laat om een beslissende hole te spelen, daar we onderweg waren richting clubhuis. (prioriteiten). Daarop werd besloten om degen met de meeste birdies (KPN) het voordeel te geven.

Eindstand

1e (wederom) Wipper
2e KPN
3e Benjamin

Met vriendelijke swing, uw aller KPN.