Wedstrijdverslag “de Voorjaarsklassieker 2018”

Nadat koning winter eindelijkwas ingerukt kon de HGC zondag 25 maart starten aan de eerste wedstrijd van het seizoen, de Voorjaarsklassieker.

Er werd al hevig gespeculeerd wie er kans zou maken. Top favoriet Joost Berkelmans.  Hij heeft al menig wedstrijd gewonnen met zijn degelijke spel. Uiteraard Rob Markesteijn (de winnaar van vorig jaar) en keuze heer van Nunspeet.
Helaas vond onze Benjamin het belangrijker om te gaan skiën in aanloop naar deze wedstrijd en heeft daarbij wel of niet expres een knieband gescheurd. Joost Berkelmans heeft zijn vrienden bereid gevonden om hem te “ontvoeren” voor een heuse vrijgezellenavond, dat zijn 2 kanshebbers minder.

Om 6u reed de bus voor en werden we een uur later afgezet bij het altijd mooie Rijk van Nunspeet.
Om 08:00 uur de tee-off van flight 1.  Jos, Rob & Bram. Flight 2 Buffer, Tom & Bert.
Omdat we iets te vroeg waren zijn we meteen maar naar Oost hole 1 gelopen. Buffer moest even naar het toilet maar van de spanning was hij dat weer vergeten. (Gebeurt hem anders nooit)
Dat het nog vroeg in het seizoen was bleek wel uit de afslagen, behalve die van Rob.

Hij mocht als eerste en sloeg een kaarsrechte drive, “and thats how it’s done” klonk direct uit zijn mond. Zijn flightgenoten waren minder accuraat in hen afslag en Rob had direct het grootste woord, moet ik nou echt met die twee prutsers de baan in? Iets dat hem later in de ronde nog duur kwam te staan. Buffer zijn bal met een mooie curve over het water rechts (hoopte hij)
Tom, onze driver specialist kon de verleiding van het water niet aan en gaf zijn eerste bal een was beurt.
KPN snapte wel dat de bal op links op het droge geslagen moest worden, dat is niet gelukt ( ook in het water) Hole 1 3x een streep voor flight 2. Lekker begin dus, in flight 1 was dat niet veel anders.

Hole 2 was iets beter met 3 dubbel bogeys, maar toch stonden er wat gezichten op onweer en kreeg de alcohol de schuld. Hole 3 een par 3. Er stond een keurig bordje op de tee box “HGC the neary” keurig geregeld door Rob.

Flight 1 zou wel even het speeltuig naast het vlaggetje leggen, en inderdaad het speeltuig kwam naast het vlaggetje, echter ook 3x naast de green. De recovery’s waren prima maar leverde geen neary op.

Helaas ook in flight 2 alle drie de afslagen niet in de buurt van de green, buffer ging zelfs met 6 naar de volgende hole (schaam je op een par 3.) KPN met een boogie waarop hij direct een grijns kreeg en ook de reacties dat hij de laatste stiekem getraind had.

Buffer liep al net zo lekker als zijn driver. Op hole 4 ontdekten Tom en KPN een verlaten golfkar midden op de fairway. Buffer in geen velden of wegen te zien. Na een minuut of 5 kwam hij als herboren uit de bosjes gehuppeld, de volgende slagen waren nog onwennig maar daar zou spoedig verandering in komen. Hole 7 weer een kans op the Neary. Helaas wederom niet voor beide flights weggelegd.

In de 1e flight was het Bram die nog redelijk voor de dag en kwam en qua scores zijn metgezellen aardig zijn hielen liet zien. Hilarisch momentje in die flight was bij de afslag van hole 8, waar een jong kereltje (uit een op een ander lus langslopende flight) plot opmerkde: “Kijk papa, die meneer (Rob “de Hakkelaar” Markesteijn) heeft net zo’n driver als Bubba Watson. De gehele flight ging er eens even goed voor staan om de afslag van het “roze monster” te aanschouwen. Het resultaat hiervan zullen we vanwege privacy redenen niet vermelden.
De scores na de 1e 9 holes zullen we u maar onthouden anders schieten ook bij onze trouwe volgers, net als bij ons na die 9 holes, de tranen in hen onderbroek!

Onder weg naar Zuid 1. Stond er weer een kar op het pad. Tom was het clubhuis in gerend. Ook hij kwam opgelucht naar buiten.

KPN begon niet waar hij geëindigd was. Hole 11. een kans voor “the longest” De 1e flight lag of in het bos of op 200 mtr in de bunker. Hahaha hilariteit bij flight 2. Tom Weppner als eerste, in de struiken, buffer kwam niet voorbij de dames tee. Daar komt de eerste prijs voor KPN (dacht hij) ijzer 5 moest genoeg zijn, maar nee, eigenwijs. Pakt ook zijn driver, een pracht slag richting de bunker, komt er keurig voor tot stilstand. Toch kreeg hij niet de ovatie die hij verwachtte. Helaas was er iemand een randje gras voor de bunker vergeten te maaien. Deze mm stond de prijs in de weg.

Daar kwam hole 12, weer een par 3. 5 personen de kans gemist op de gemakkelijkste prijs. KPN staat klaar flight 1 stond al te juichen bij het aanzicht van KPN op de teebox. Helaas wederom niet aan beide flights besteed, Rob werd al angstig en was bang dat hij de prijzen weer moest laten omsmelten ……. 3x par 3 en geen van de 7 spelers wist de gree te bespelen, een “waardig” begin van het seizoen!
Hole16. Laatste kans voor The longest. Op de tee box aangekomen zien we 3 ballen op de fairway. Bal van Bram is het verst.
KPN als eerste van flight 2. Keurige bal midden fairway maar Bram nog favoriet. Daarna Tom Weppner een hele mooie verre bal, Buffer idem.
De meetlat moest er aan te pas komen tussen deze 2. Tom heeft zijn laatste kans gegrepen en pakt zijn 2e prijs vande dag.

Hole 17. Par 3, 170mtr. De laatste kans voor de neary wederom 4 mensen al gemist, en dat daar waar Bram al stond te juichen, echter verdween zijn prachtige afslag net op en over de green. Weppner slaat een prachtige ijzer 4 op 3 mtr vd vlag. KPN neemt een aanloop, de bal raakt de takken van de bomen en valt in de bunker. Weppner gefeliciteerd met de “longest” en de “neary”.

Dan de laatste en mooiste hole van de baan, hole 18. Prachtige hole langs het water en het clubhuis.
Tom sloeg zijn drive prachtig, alleen kon er met de spanning van het volle terras geen gevolg aan geven en net als op hole 1. Bal in het water. (Zijn cirkel is rond)
Buffer en KPN liggen keurig met 4 slagen vlak voor de green. Buffer komt er met 6 vanaf. KPN met 7. Het tellen kan beginnen, de spanning stijgt. Buffer heeft de 2e 9 goed ingehaald. Maar is het voldoende.

Uiteindelijk bleek Bert (KPN) Zwart met 1 puntje voorsprong op Bram (Slakkie) Schaap de winnaar van dit eerste evenement. Tommie (Wipper) Weppner wist 2 prijzen in de wacht te slepen dus die hoorde je ook niet. Voor de anderen, nog even oefenen tot het volgende evenement. De Zonnebrandcup op Henri Chapelle, en zoals onze trouwe volger weet……. Deze wedstrijd zal worden gevolgd door een prachtig cultureel uitstapje, Crime-scene dit jaar, het pittoreske Aachen.

Tot het volgende verslag….